در همین روز موسوی و کروبی در دو بیانیه جداگانه، بهشدت به آنچه سرکوبی راهپیمایی 25 بهمنمیخواندند، اعتراض کردند. همزمان شورای عالی امنیت ملی به ریاست محمود احمدینژاد و با حضورحسن روحانی بهاتفاق آرا تصویب میکنند که سران فتنه در منازلشان در حصر باشند و ارتباطات سیاسی آنها قطع گردد.
چند روز بعد یک مقام قضایی که معاون دادستان تهران بود، به منزل موسوی مراجعه میکند و حکمقانونی مبنی بر حصر را به او ابلاغ میکند؛ همزمان این ابلاغ برای کروبی نیز اتفاق میافتد. این مقامقضایی به آنها گفته بود که از وسایل ارتباطی مانند ماهواره، اینترنت و... نمیتوانند استفاده کنند.
مأموران امنیتی که منزل میرحسین موسوی را بازرسی میکنند، با دهها دستگاه گوشی همراه، تلفنماهوارهای ثریا، سیمکارتهای ویژه و لپتاپ مواجه میشوند، با آنکه قرار بود میرحسین موسوی بهدستگاههای ارتباطی دسترسی نداشته باشد، او یک رادیو برای خود نگه میدارد و درحالیکه مأمورانامنیتی اطلاع داشتند که او رادیو در اختیار دارد، از این مسئله میگذرند. این رادیو پیشرفته، موجب میشد که موسوی بتواند هر شب به رسانههای خارجی دسترسی داشته باشد و از اخبار وتحلیلهای بیبیسی و صدای امریکا بهرهمند گردد.
سرویسهای اطلاعاتی دشمن بلافاصله پس از حصر خبر از دستگیری موسوی و کروبی و انتقال آنهابه زندان حشمتیه دادند و میخواستند هزینه بازداشت سران فتنه را بهپای نظام بنویسند اما چند روزبعد خود سایتهای رسمی کروبی و موسوی که در فرانسه اداره میشدند، اعتراف کردند که موسویو کروبی در منازل مجللشان هستند.
همچنین به موسوی و کروبی ابلاغ شد که نزدیکان آنها اگر تمایل داشته باشند، میتوانند با آنهاملاقات کنند. همسر کروبی با تمایل خودش نزد مهدی کروبی میماند و دختران موسوی در همانهفته به دیدار موسوی و رهنورد میروند.
دیدارها و سفرها
روزها بر موسوی و کروبی در منازل مجلل و بزرگشان میگذشت. کروبی روزهای خوشتری داشت،دوستان قدیمیاش هر ازگاهی به او سر میزدند و گعده میکردند. آنها به کروبی میگفتند که کوتاهبیاید و غائله را تمام کند. شیخ قدرت علیخانی همبارها درخواست دیدار کروبی را داشت اما مأموراناطلاعاتی دیدار با کروبی را منوط به موافقت کتبی مهدی کروبی کرده بودند، چراکه میخواستند ازاتهام "توابسازی " دوری کنند، مهدی کروبی هم با ملاقات شیخ قدرت علیخانی موافقت نکرده بود.
اتهام "توابسازی" پس از دیدار یک مقام میانی امنیتی با مهدی کروبی در برخی رسانههای غربیمطرحشده بود. این مقام امنیتی میگوید که پس از دیدار با کروبی تعجب کردم که شخصی با ایندرجه افکار و رفتار، چگونه سالها در جمهوری اسلامی صاحبمقامات ارشد مانند ریاست مجلس بودهاست.
عدم انسجام فکری و تحلیلی مهدی کروبی و مباحث پراکنده وی در مسائل مختلف موجب شد که اظهارات مهدی کروبی شبیه داستان حسینکرد شبستری شود. کروبی در این دیدار انتقادات بسیارتند و شدید به مواضع هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی داشت و به قول خودش از نامردیها ونامهربانیهای هاشمی و خاتمی به خود از سالهای ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون بهویژه در سالهای ماقبل حصر سخن میگفت.
کروبی مرتباً به استخر انقلاب میرفت، بهگونهای که در برخی هفتهها تا سه نوبت استخر برای حضوراو قرق میشد. مأموران امنیتی کروبی را برای سفر به هر نقطه از ایران آزاد گذاشته بودند. کاشان،قم، کرج، چند سفر شمال تنها بخشی از سفرهای مهدی کروبی و محافظانش بود. او در قم به منزلخواهر مرحومش رفت و یکی از افراد فامیل کروبی به محافظان گفته بود که این برای اولین بار پس ازانقلاب است که مهدی کروبی به منزل آنها میرود.
بعضی سفرها البته برای کروبی تلخ میشد، هرجایی که مردم عادی او را میدیدند، با کنایه و گاهی"مرگ بر سران فتنه" از او پذیرایی میکردند، مانند ماجرایی که در رستورانی در کرج رخ داد و نزدیک بودبه جاهای باریک کشیده شود.
مهدی کروبی همکاری کاملی با مأموران امنیتی داشت و بیشتر دوست داشت در منزل قیطریه تنهاباشد و حتی تمایلی به حضور همسرش فاطمه کروبی در منزل نداشت .با وجود اصرار خانواده و عدممنع مأموران امنیتی برای حضور در منزل جماران، نزدیک یک سال طول کشید تا مهدی کروبی سرانجامتحتفشار خانواده و عوامل سیاسی بیرونی رضایتش را برای انتقال به منزل جماران اعلام کند.
در سوی دیگر اما میرحسین موسوی از ابتدای حصر تاکنون بیشتر وقتش را به نقاشی، مطالعه و گوشدادن به رادیوهای خارجی میگذراند. او در پاسخ به این مسئله که آزاد است که به هر نقطه از ایرانکه بخواهد سفر کند، اظهار داشت که ذاتاً گوشهگیر است و تمایلی به سفر ندارد و حتی در سالهایقبل از حصر نیز این رویه را داشته و تعداد سفرهایش بسیار معدود بوده است؛ بااینحال یکبار موسوی در عید نوروز به همراه دخترانش به ویلای یکی از آشنایانش در شمال کشور سفرکرده بود.
موسوی تردد با ماشینهای عادی در شهر برای حضور در منزل اقوام و آشنایان را نمیپذیرفت چرا کهمیدانست اینگونه تردد موجب میشود تا افسانهسراییهایی که پیرامون سختگیریها در حصر وجود دارد، نقش بر آب شود.
هماکنون نیز میرحسین موسوی و مهدی کروبی هم به تلویزیون و روزنامهها دسترسی دارند.
تمهیدات خاص
یکی از جالبترین موارد که در دوره حصر میرحسین موسوی پیشآمده بود، جدال برای خرید نان تازه وانجام کارهای روزمره مانند مراجعه به بانک و ... بود ؛ موسوی از محافظان میخواست که هر سهوعده برای او نان تازه تهیه کنند که این مسئله با مخالفت آنها روبهرو شد و به او گفته شد کهمیتواند خود شخصاً به نانوایی مراجعه کند.
موسوی پس از آنکه به او گفته شد خریدهای روزمرهاش مانند خرید نان را باید خود یا همسرش انجامدهد و محافظان از انجام کارهای شخصی این خانواده معذورند، چند روزی اعتصاب کرد و سپس مجبورشد که بپذیرد یکی از نزدیکانش خریدهای منزل را انجام دهد؛ یا حضور زهرا رهنورد در بانک برایدریافت حقوقش که تصاویرش در رسانهها منتشر شد.
میرحسن حبیبی موسوی، شوهر خواهر میرحسین موسوی که بهصورت مرتب با او دیدار دارد، دراینباره میگوید: آنها همچنان در خانه خودشان در حصر هستند و مایحتاجشان را هم خود ما تأمین میکنیم.خورد و خوراک، هیچچیزی از طرف زندانبانان تأمین نمیشود و همه را خانواده تأمین میکند.
مأموران امنیتی از همان روز اول هرگونه رفتوآمد به منزل نزدیکان و دیدار با اقوام و آشنایان را بدونارتباطات سیاسی بلامانع دانسته بودند؛ در این رابطه زهرا رهنورد بارها به دیدار پدر و مادرش رفت اماموسوی بیشتر مواقع تمایلی به همراهی رهنورد نداشت. همچنین بارها موسوی بر سر مزار پدرش دربهشتزهرا(س) رفت بدون آنکه محدودیت خاصی داشته باشد. دیدار و تماس تلفنی دختران موسوی با منزل خیابان پاستور هم در چهار سال گذشته بهصورت دائم برقرار بوده اما این دیدارها و تماسها دوضابطه مهم داشته است، یکی اینکه پیامهای سیاسی نباید رد وبدل شود، کما اینکه روز هفتم دیماه 1393 موسوی روند بیانیه دادنش را بهواسطه یکی از دخترانش از سر گرفته است؛ پیشازاین هم موسوی بهواسطه دخترانش انتخابات مجلس نهم را تحریم کرده بود، ثانیا باید این دیدارها با درخواستموسوی باشد، همچنان که موسوی در برخی مواقع تمایلی به دیدار یکی از دخترانش نداشت. ایندختر موسوی ارتباط گستردهای با اردشیر امیر ارجمند، بهاصطلاح مشاور حقوقی میرحسین موسویکه وابسته به سرویس اطلاعاتی فرانسه و برادر یکی از عناصر اطلاعاتی سازمان منافقین است،داشت، البته دلایل دیگری ازجمله برخی روابط خانوادگی و ... نیز در این عدم تمایل مؤثر بود.
یکی دیگر از موارد خاص، مراقبت کامل پزشکی از موسوی و کروبی در دوران حصر است، بهگونهای کهدر این چند گوشبهزنگ مرتب در حال کنترلهای پزشکی و سلامت و چکاپ شدن بودهاند و به گفتهیکی از آنها، در سالهای قبل از حصر آنها از چنین امکانات پزشکی استفاده نکرده بودند.
هر پزشک معتمد خانواده آنها در هر زمانی که اراده میکرد، میتوانست به معاینه و طبابت موسوی وکروبی بپردازد و در این سالها چند بار عملهای موضعی پزشکی توسط متخصصترین پزشکان رویموسوی و کروبی صورت گرفته است.
رمز عبور
نظرات شما عزیزان: