رمضان اسمی از اسماء الهی می باشد و نباید آن را به تنهایی ذکر کرد مثلا ً بگوییم رمضان آمد یا رفت، بلکه باید گفت ماه رمضان آمد، یعنی ماه را باید به اسم اضافه نمود. در این زمینه هشام بن سالم از حضرت امام محمد باقر (علیه السلام) نقل روایت می نماید و می گوید: ما هشت نفر از رجال در محضر حضرت ابی جعفر امام باقر (علیه السلام) بودیم، پس سخن از رمضان به میان آوردیم. امام علیه السلام فرمود: نگویید این است رمضان و نگویید رمضان رفت و یا آمد، زیرا رمضان نامی از اسماء الله است که نمی رود و نمی آید که شی ء زائل و نابود شدنی می رود و می آید، بلکه بگویید ماه رمضان، پس ماه را اضافه کنید در تلفظ به اسم، که اسم، اسم الله می باشد، و ماه رمضان ماهی است که قرآن در او نازل شده است و خداوند آن را «مثل» و «عید» قرار داده است همچنانکه پروردگار بزرگ، عیسی بن مریم (سلام الله علیه) را برای بنی اسرائیل مثل قرار داده است، و از حضرت علی بن ابی طالب (علیه السلام) روایت شده که حضرت فرمود: شما به راستی نمی دانید که رمضان چیست (و چه فضائلی در او نهفته است!)
عنایتالله کلیج در گفتوگو با ایسنا، با تبریک فرا رسیدن ماه ضیافت الهی، اظهار کرد: مطالعات نشان داده است روزه علاوه بر آثار معنوی فراوان میتواند باعث برکات فراوان جسمی و فیزیولوژیک باشد، متخصصان علوم پزشکی نیز از جنبههای مختلف به آثار مفید روزهداری پرداختهاند اما اگر به روزهداری بهطور اصولی عمل نشود ممکن است مشکلاتی را به همراه داشته باشد.
وی افزود: برای سالم ماندن یکی از مهمترین نکات مصرف از گروههای اصلی غذایی است، بر همین اساس با توجه به اینکه در این ماه معمولا غذایی دریافتی کمتر از میزان غذایی دریافتی در روزهای معمول است، مصرف متعادل همه گروههای غذایی بیش از سایر ماههای سال به افراد توصیه میشود.
به گفته وی، در ایام روزهداری که فرد در طی روز از خوردن پرهیز میکند باید برای تنظیم متابولیسم طبیعی در ساعات باقیمانده یک نظم غذایی را ایجاد کند.
کلیج گفت: برای کنترل متابولیک در طی ماه رمضان، رعایت نکاتی همچون، پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل، تقسیم وعدهها به حداکثر ممکن (افطاری- شام- سحری) و صرف غذای سبک و مختصر به هنگام افطار (شیرگرم، فرنی و شیر برنج) میتواند کمک کننده باشد.
وی همچنین استفاده از سبزیها و میوهها در هنگام افطار، عدم زیاده روی در مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری را به روزهداران توصیه کرد.
کلیج اظهارکرد: مصرف مواد غذایی طبیعی شیرین مثل خرما، کشمش و انواع میوه به جای انواع شیرینیها مثل زولبیا و بامیه که فقط حاوی انرژی و فاقد مواد مغذی (ویتامینها و مواد معدنی) هستند، پرهیز از مصرف آب سرد و یا نوشیدنیهای سرد در شروع افطار و پرهیز از پرخوری از دیگر توصیههای تغذیهای برای حفظ سلامت روزادهداران در طول ماه مبارک رمضان است.
نظرات شما عزیزان: